“TALEBİMİZ MEMUR MAAŞ ARTIŞLARININ DA ASGARİ ÜCRET ARTIŞ ORANINDA YAPILMASIDIR”
Memur ve emekli maaşlarına temmuzda yapılacak zam için gözler Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı haziran ayı enflasyonuna çevrilirken, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, memur maaş artış oranlarının asgari ücret artış oranına göre düşük seyrettiğini ve malum süreçte bu farkın daha da hissedilir olduğunu söyledi. Kandemir, bu sene için beklentilerinin yıl bazında asgari ücret artışı kadar memurlara da artış yapılması yönünde olduğunu ifade etti.
AHESEN Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, yaptığı açıklamada, emekli ve memurların yılın ikinci yarısında geçerli olacak zam oranı için TÜİK’in açıklayacağı haziran ayı enflasyonunun beklendiğini anımsattı. “Sendika olarak yaşadığımız süreci ve beklenilen memur maaş artış dönemini yakından takip ediyoruz” diyen Kandemir, şunları söyledi:
“MEMURLARIMIZ DA ASGARİ ÜCRETLİLERLE AYNI ORANDA, AYNI SIKINTIYI YAŞIYOR: Hepimizin bildiği gibi asgari ücrete bir zam geldi ve net 11 bin 402 lira civarında bir ücret belirlendi. Biz tabii ki asgari ücretli vatandaşlarımızı enflasyon karşısında mağdur olmaması açısından bu kararı destekliyoruz. Belki daha fazlasını da hak ediyorlar. Bizim ama temas etmek istediğimiz bir konu var. Nasıl ki bu vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyorlarsa memurlarımız da aynı oranda aynı sıkıntıyı yaşıyorlar. Ve onlar da mağdur edilmemeyi hak ediyorlar. Bu sene beklentimiz yıl bazında asgari ücret artışı kadar memurlara da artış yapılması gerektiğini düşünüyoruz.
AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE GİDERLERİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORUZ: Bunun dışında aile hekimleri çalışanları olarak ayrı bir sıkıntımız daha var. Bizler aynı zamanda aile sağlığı merkezlerinin işletmesini de yapıyoruz. Aile Sağlığı merkezlerinin kırtasiyeden ısınma giderlerine, tıbbı malzemelere kadar birçok kalem gideri tarafımızca karşılanıyor. Söz konusu giderlere gelen zamlar ise herkesçe malum. Bu noktada en büyük kalemlerden birisi de personel çalıştırdığımız için personel gideri olarak öne çıkıyor ve bizler aile sağlığı merkezlerinde on binlerce personel istihdam ediyoruz. Bu süreci yönetirken de bu artış oranları memur zamlarına benzer oranda yapılmadığı için şu an da giderleri karşılamakta zorlanıyoruz.
AİLE HEKİMLİĞİ ÖDENEĞİ GERÇEK ENFLASYON RAKAMLARI İLE DENGELENMELİ: Aynı zamanda aile sağlığı çalışanı bulmakta da sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Aile sağlığı çalışanlarımızda ayrı mağduriyetler yaşıyorlar ve bu son derece elzem bir durum. Tüm bunlara merhem olması adına asgari ücrete yıllık bazda yapılan zam oranının memur maaşına da yansıtılması gerektiğini, aile hekimliği sistemine sağlanan ödeneğin gerçek enflasyon rakamları ile dengelenmesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Ayrıca vatandaşlarımızın ulaşılabilir, kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmet aldığı aile sağlığı merkezlerinin devamlılığının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Gerekli düzenlemeler ile mağduriyetin ortadan kaldırılması adına çalışmaların hızlandırılmasını temenni ediyoruz.
-
“TÜRKİYE’Yİ DEĞİŞTİRECEK YEGANE GÜCÜN CHP OLDUĞUNU MİLLETİMİZE YAŞATACAĞIZ”
-
Erdoğan ile Putin’den kritik ‘Suriye’ görüşmesi!
-
Aydın’da 4.0 büyüklüğünde deprem!
-
İBB’nin 3 ilçeyi birbirine bağlayacak tramvay projesine onay…
-
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek; Tehdit ediliyorum
-
Özgür Özel, “Bahçeli ile konuşacak bir şey yok”