KILIÇDAROĞLU: AHLAKİ OLARAK O KOLTUKTA OTURMASI MEŞRU DEĞİLDİR.

Gündem - 10 Haziran 2023 00:52

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ahlaki olarak o koltukta oturması meşru değildir. Ama bu sorgulanmıyor. Bir Cumhurbaşkanı adayı nasıl olur da sahte videolar yapar? Nasıl olur da bunu meydanlarda gösterir? Sahte olduğunu da kendisi itiraf eder ve o koltukta oturur. Yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz. Böyle bir kişi Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil edemez. Ahlaki meşruiyeti olmayan bir kişinin sorgulanması lazım. Hiç kimse sorgulamıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ı iktidar yapan Kandil’dir çünkü orada konuşturdular onları ben konuşturmadım, onlarla irtibatı olanlar konuşturdu. Devletin derinliklerinde olan, iktidardan yana olan adamlar konuşturdular onları. Kandil’in konuşması kimin işine gelir? Herhalde onun işine gelir. Bütün bunlara rağmen asla umutsuzluğa bizim kitabımızda yer yoktur. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bugün olur, yarın olur” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; Sözcü TV yayınında gazeteciler Uğur Dündar, Alişer Delek, İsmail Saymaz ve İpek Özbey’in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularına şu yanıtları verdi:

“TOPLUMUN HER KESİMİ İLE DİYALOG KURDUK

CHP, LİDER PARTİSİ DEĞİL

ELEŞTİRİLERİ ALDIK, DEĞERLENDİRDİK. KURULTAY KARARINI ALDIK. KURULTAYIN GEREĞİ NEYSE, ÖNÜNÜ AÇTIK

“25 MİLYON KİŞİ, DEMOKRASİDEN YANA OY KULLANDI

GENEL BAŞKANLIK BİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM DEĞİLDİR

3 VE ÜSTÜ SANDIĞI OLAN YANİ ŞEHİR MERKEZLERİ VE İLÇELERDE OLANLARDA KILIÇDAROĞLU’NUN ALDIĞI OY YÜZDE 51

AĞIR BİR YENİLGİ TABLOSU OLARAK GÖRMEK, KABUL EDECEĞİM BİR ŞEY DEĞİL

DARP EDİLEN MİLLETVEKİLİ BU ÜLKEYE DEMOKRASİ GELSİN DİYE SAVUNUYORDU, DARP EDENİN AYAĞINDA AYAKKABI YOKTU

KUTUPLAŞMAYI BÜYÜK ÖLÇÜDE TÖRPÜLEDİK

KILIÇDAROĞLU’NUN NE EKSİĞİ VAR? NEREDE YANLIŞ YAPTI? SÖYLESİNLER, BUNU OTURUP TARTIŞIRIZ

GİDİP DE ‘BEN ADAYIM’ DEMEM: Aday olup olmamanın hiçbir önemi yok. Ben gidip de ‘Ben adayım’ demem. Bu kadar önemli bir olayı konuşuyoruz, yine getirdik kişiye. Niye kişiye getiriyoruz? Hangi gerekçe ile getiriyoruz?” diye yanıtladı.

HAYATIN HER TARAFINDA DEĞİŞİM VARDIR

İŞİ ZAMANA YAYIP, UYUTMA FİLAN, YOK ÖYLE BİR ŞEY

ÖNYARGI İLE SİYASET YAPILMAZ

TÜZÜKTEN RAHATSIZIM: Eğriye eğri, doğruya doğru. Halkıma her zaman doğruları söyledim. Tüzükten rahatsız mısınız? Evet, tüzükten rahatsızım. Ben daha önce kurultay yaptık, tüzük kurultayı yaptık. Dedim ki, iki şey yapalım. Aktif, pasif üye diye ayıralım üyelerimizi. Aktif üye her ay düzenli aidatını ödeyen üye olsun. Pasif üye partimizin üyesi, sempatizanı ama aidatını ödemiyor. Dolayısıyla partinin milletvekilini seçecek olan kişi aktif üye olsun. Benim bu parti ile aidiyetim var, her ay gidiyorum aidatımı ödüyorum, o zaman gidip milletvekilini de seçiyorsan kardeşim bana danışacaksın. Bunu kurultaya kabul ettiremedin, reddetti. Kurultay reddettiği için ön seçim her zaman bizim anladığımız anlamda sağlıklı bir seçim olmuyor.

BİR KİŞİNİN HEGEMONYASI SÖZ KONUSU DEĞİL

BU DEĞİŞİM OLACAK ZATEN, BUGÜN OLMASA YARIN, YARIN OLMASA ÖBÜR GÜN

BEN PARTİNİN SADECE BUGÜNÜNÜ DEĞİL GELECEĞİNİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM

KENDİMİZE BİR YOL YÖNTEM ÇİZMEK ZORUNDAYIZ

BİZİM ATATÜRK’TEN, ATATÜRKÇÜLÜKTEN KOPMAK GİBİ BİR ŞEYİMİZ ZATEN OLAMAZ

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DER Kİ, ‘ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR’ BİTTİ

MİLLETİN OYUYLA SEÇİLMİŞ BİR MİLLETVEKİLİ İÇERİDE TUTULAMAZ. ONUN DERHAL SERBEST BIRAKILMASI, PARLAMENTOYA GELMESİ VE YEMİN ETMESİ LAZIM

MEŞRU DEĞİLDİR ORADA. AHLAKİ OLARAK O KOLTUKTA OTURMASI MEŞRU DEĞİLDİR AMA BU SORGULANMIYOR. BİR CUMHURBAŞKANI ADAYI NASIL OLUR DA SAHTE VİDEOLAR YAPAR?

DOLARIN FIRLAMASININ TOPLUMA GETİRDİĞİ MALİYETİ GÖRÜLECEK, 15-20 GÜN İÇERİSİNDE BÜTÜN BU ACI TABLO GÖRÜLECEK

BİZİM BURADA ZAYIF OLDUĞUMUZ BİR ŞEY VAR O DA SEÇMEN LİSTELERİ. SEÇMEN LİSTELERİNİ BİZİM DENETLEMEMİZ ŞANSIMIZ YOK: Ertesi gün arkadaşlarla bir araya geldik, bunu değerlendirelim diye. Diğer parti liderleriyle de telefonda konuştum, ne yapacağımız konusunda. MYK, yeni MYK, Meclis grubunu çağırdık, parti meclisini topladık. Onlar da büyük beklenti içindeydi. Artımız, eksimiz nedir? Seçim sonuçlarını aldık, sandık sandık incelemeye başladık. Ne kadar tutanak gelmiş, sonuçlar nedir? Bizim burada zayıf olduğumuz bir şey var o da seçmen listeleri. Seçmen listelerini bizim denetlememiz şansımız yok. Sandığı denetliyoruz ama seçmen listesi doğru mudur yanlış mıdır? Orada ne var ne yok? (Seçimin sonucunu etki edecek bir şey yakalayabildiniz mi?) Yok, yakalayamadık. Bazı toplu oy kullanılan yerler var ama o ildeki seçimin sonucunu bile etkilemiyor.”

BENZER HABERLER