İMAMOĞLU, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Gündem - 22 Haziran 2023 18:58

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlatırken “Sayın genel başkanımızla ilgili hani ‘Çekil’ vesaire gibi tarifler elbette ki benim adıma kullanılamaz, benim adıma mümkün değil. Her şeyden önce hadsizlik olur. CHP Genel Başkanlığı’na aday olmak gibi bir kavram da asla konuşulmadı, geçmedi. Ben tamamen bir değişim sürecine talip olduğumu ve buna liderlik etmeye hazır olduğumu ifade ettiğim doğrudur ama bir süreç tarifidir, kişisel bir makam tarifi değildir. Ben İstanbul Belediye Başkanıyım. Makamla ilgili bir tarif yapacak kişi asla olmam, olmadım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019’da İstanbul’da iptal edilen 31 Mart seçimi sonrasında 23 Haziran’daki seçimi yeninden kazanmasının ardından bugün “İstanbul’da Hizmette 4 Yıl Sunumu” düzenledi. Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan programda konuşan İmamoğlu, 4 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları hizmetleri ve icraatları paylaştı. İmamoğlu, program sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

“GRUP TOPLANTISINDAKİ KONUŞMA, BENİM BEKLENTİMİ KARŞILAMADI”

“CHP GENEL BAŞKANLIĞI’NA ADAY OLMAK GİBİ BİR KAVRAM DA ASLA KONUŞULMADI”

“BEN BU METNİ, 81 İL BAŞKANININ BÜYÜK ORANDA KABUL EDECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”

“İKTİDARLA MÜCADELENİN İTTİFAKLAR MÜCADELESİ OLDUĞUNU GENEL BAŞKANA İFADE ETTİM”

“DİYALOG OLUŞTURULMASI YÖNÜNDE PARTİMİ ZORLAMAYA DEVAM EDECEĞİM”

“GENEL BAŞKANIMIZLA BİR DİYALOG SORUNUMUZ ASLA YOK”

“ÖRGÜTÜN İL BAŞKANI FİKRİ SORULACAK KİŞİ DEĞİL, FİKİRLERİN SORULACAĞI ZEMİNİ HAZIRLAYACAK KİŞİDİR”

“SEÇİMİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN MİLLETİN ARASINDAYIM”

“DEĞİŞİM MOTTOSU EKREM İMAMOĞLU’NA AİT BİR MOTTO ASLA DEĞİL”

“SULH İÇERİSİNDE SÜREÇ YÖNETME KONUSUNDA MARİFETLİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

KUŞOĞLU’NA TEPKİ: “MUHATABI OLAN GENEL BAŞKANIMIZ GEREĞİNİ YAPACAKTIR”

Hakkındaki siyasi yasak davasıyla ilgili de konuşan İmamoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun açıklamalarına ilişkin de şunları söyledi:

“Tabii kötü olan partinin içinde böyle bir konunun gelmesi. ‘Ama onun siyasi yasağı var’ klişesiyle gündeme gelmesi çok acı. Ne yazık ki çok vasat açıklama. Bu vasat açıklamanın tabii muhatabı ben değilim. Muhatabı sayın Genel Başkan. Sayın Genel Başkanımızın bu konuda gereğini yapacağına inanıyorum. Bu vasat açıklamaları birkaç kez aynı kişi dile getirmiş. Anlamsız ve gereksiz zamanlarda dile getirmiştir. Bir başka yönüyle şunu da söylemek isterim. Keşke bunu dile getirirken mesela hiç yapılmamış bir biçimiyle ilk duruşmadaki hakimin nasıl görevden uzaklaştırıldığını, yeni hakimin durumunu, mahkemeye müdahale süreçleriyle ilgili yargıya iktidar tarafından nasıl müdahale edildiğini dile getirerek bunu ifade etmiş olsa o vasatlığın pozitife doğru yönlendireceğim ama ne yazık ki çok vasat bir açıklama. Sayın genel başkanımız muhatabı, muhtemelen gereğini yapacaktır.”

“KAYBETME DENEYİMİM OLMADIĞI İÇİN SORUNUZA CEVAP VEREMEYECEĞİM”

“HİÇBİR MAKAMA ‘TAHT’ DİYE BAKMAYIZ”

“PARTİYİ TERK ETMEK GİBİ BİR DURUMUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

ERDOĞAN’A SESLENDİ: “YARGIYA MÜDAHALE İŞİNİ BİTİRSİN. BAŞINA DERT ALMASIN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul hikâyesi üzerinden benzetme yapılan İmamoğlu, “Çok net ifade edeyim. Sayın Cumhurbaşkanı’yla, Sayın Erdoğan’la benzeşmesiyle ilgili bence Sayın Cumhurbaşkanı’nın elinde büyük bir fırsat var. Bunu değerlendirsin. Yargıya müdahale işini bitirsin. Başına dert almasın. Bu hikâyeyi değiştirsin, birbirine benzemesin. Öyle söyleyeyim” dedi.

BENZER HABERLER