İmamoğlu Başkanlığındaki Zoom Toplantı Kaydı Sızdı!

Gündem - 19 Temmuz 2023 13:20

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Başkanlığındaki Zoom toplantısı sızdırıldı. Konuyu Halk Tv Canlı yayınında gündeme getiren Ayşenur Arslan “Bugünün sorusu şu, CHP’ye yine kumpas mı kuruluyor?” diye sordu.

Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği ve CHP’nin önde gelen isimlerinin katıldığı online toplantı, gizlice kaydedilerek sızdırıldı.

Halk Tv canlı yayınında Medya Mahallesi programında konuyu değerlendiren Ayşenur Arslan “Bugünün sorusu şu: CHP’ye yine kumpas mı kuruluyor. Dün gece bir video çıktı gündeme… Bomba gibi desek olur mu? Değil mi… Bir grup CHP’li zoom üzerinden toplantı yapıyorlar. O toplantıya katılanların erişebileceği bir mecra. Birden bire bir bakıldı ki bu görüntüler ortaya saçıldı. Peki niye? Yandaş medyada ‘paralel kurultay’ başlıklarıyla… FETÖ’ye de gönderme yaparak. Gerçekten öyle mi? Bunun tabii konuya muhatap isimleri farklı farklı yorumlayacaklardır” diye konuştu.

Gizli katılımcı kim?

Toplantıda 9 katılımcı bulunurken, CHP’de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın yer alıyor. Videoda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, toplantıya katılan ancak ismi ve görüntüsü olmayan ‘Katılımcı’ isimli kullanıcının kim olduğunu 2 kez sorması dikkat çekiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi ile CHP’li bazı kurmayların çevrimiçi yaptıkları toplantı kaydının sızdırılması hakkında “Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur” dedi. Toplantıların devam edeceğini ve gizli bir tarafı olmadığını belirten İmamoğlu, videonun sızdırılmasını araştıracaklarını söyledi.

SMS’le link atılmış

CHP içinde bu video için link atıldığı, videonun YouTube’a yüklendiği belirtildi. Ayşenur Arslan “CHP’de sathı müdafaa grubu olmuş. Partide savaş çıkmış deseler yandaş medyada, hakları var. Bengü Şap, Özgür Özel’le bu konuyu da konuşmuş. Özel demiş ki “Bu toplantının linki katılımcılarının asistanlarının mailine gönderilir. Benim danışmanıma da iki gün öcne gönderildi.” Her şey açıktan cereyan ediyor.”

Arslan şöyle devam etti: “Videoda Ekrem İmamoğlu önce açılış konuşması yapılıyor. Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan gibi isimler var. Tekin Bingöl, Engin Altay, Onursal Adıgüzel var. Özgür Özel de sonradan katılıyor. Muharrem Erkek var. Bu görüşme pazartesi yapılan MYK’dan önce yapılmış. Bu sırada dilekçeden söz ediliyor. Bu dilekçenin ne olduğu konuşmanın sonrasında çıkıyor: PM’yi olağanüstü toplamak lazım. Tüzüğe aykırı olarak ilçe-il başkanları görevden alındı. İtirazlar yapılacak. Tüzük gereği itirazlar da PM’ye yapılacak. 6 il başkanının görevden alınması delegenin iradesine müdahale olarak algılıyorlar. Parti Meclisi olağanüstü toplantı için dilekçe kaleme alınıyor.

14 dakika sürüyor videonun tamamı. Yayınlanan kısmı bu. 14 dakika içinde İmamoğlu’nu söyledikleri esas olacaktır: “PM’den başlayalım. Sonra olağanüstü kongre alternatifi nasıl bir bakış diye devam edelim. Nasıl bir zemin geliyor diye tartışalım, kafa yoralım.” diyor. PM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak ve bununla ilgili görüşler.

Kimlerin imza verdiği konuşuluyor. Bazı il başkanlarının ya da vekillerin imzasının alındığı söyleniyor. İmza sayısı pazartesi akşamı itibariyle 15’e çıkacak diyor. Geçiğimşiz pazartesi yapılan MYK toplantısından önce yapılıyor bu toplantı. Engin Altay, “tüzük 13 imza öngörüyor” diyor. Gökhan Günaydın “7 kişi imzaladı” diyor. 7 kişi imzalıyor, zaten bu açıkta cereyan ediyor. Amaç PM’yi toplantıya çağırmak.

Sizce kim sızdırdı diye soruldu İmamoğlu’na. ‘Ben bilemem’ dedi. Buradan bir komplo çıkmıyor. Her şey ayan beyan ortada. Bunun sızdırılması komplo, kumpas gibi. İmamoğlu ile sır olmayan, kabahat olmayan bir toplantıya katılmış olsalar da toplantının içeriği açısından bir kilometre taşı olduğu, ayrılığı ifade ettiği de ortada.”

Halk Tv Yorumcusu Mustafa Kemal Erdemol da “Bu toplantıda gizlilik ile ilgili şeyler yok. Çok normal şeyler konuşuluyor. İfşa yakalanmış değil. Yandaş basın bunu büyüttü. Kılıçdaroğlu’na yakın isimlerin olması Kılıçdaroğlu’nun haberdar edilmesi gerekitğini de gösteriyor bana sorarsanız. Köprüleri atmaya hazır bir İmamoğlu var. Ama normal yollardan gidiyor” dedi.

Aman ekonomi konuşulmasın!

Aysenur Arslan: “Erdoğan ne kadar rahatlıyor değil mi? Ekonomi konuşulmasın aman, zamlar konuşulmasın aman… Bu mesele tam da Baykal kaseti kumpasındaki dava bittiğinde patladı. Abdül Köksal isimli eski FETÖ’cü komiser Baykal’a kumpas kurmaktan 26 yıla çarptırıldı. Cezaevine gönderildi mi? Hayır… Başından beri tutuklu değildi. Şaşırdık mı? Baykal böyle devrilmiş ve CHP hakikaten ağır bir darbe yemişti. Şimdi de böyle mi halletmeye çalışıyorlar diye insanın aklına gelmiyor değil. Gündemi değiştiriyorlar.”

Değişim tartışması ana gündem

Öte yandan CHP’de kritik MYK toplantısı başladı. Değişim tartışmasının ana gündem maddesi olması bekleniyor.

Arslan bir kulis haberini de yayında aktardı. “Altan Sancar, toplantıda bazı MYK üyeleri videodaki bazı isimlerin mevcut görevlerin istifasını isteyecek diyor.

Bir istifa istenirse şaşırır mıyız? Tabii ki şaşırmayız. PM meclisi olağanüstü toplantıya çağrılsın diye dilekçe verilecekti ya PM’de Kılıçdaroğlu’nun istifası istenecek, gündeme gelecek diye kulis notu vardı ama bugünler CHP için bayağı sıcak geçecek,, öyle anlaşılıyor. Partinin yara aldığı çok açık.”

Fikret Bila: Özel ile Günaydın’ın istifası istenecek, klasik bir iç mücadele

Halktv.com.tr yazarı Fikret Bila yaptığı değerlendirmede “CHP bir iç mücadeleye girmiş durumda. Süreç kurultaya kadar devam edecektir. Kasım’da kurultay toplanabilir. Kılıçdaroğlu aday gösterilecek. İmamoğlu’nun aday olma niyeti olduğunu biliyoruz. Böyle çekişmeli bir duruma doğru gidiyor. Toplantıya katılan isimlerin 2’si hariç hepsi CHP’yi Kılıçdaroğlu ile yürüten, son seçimden sonra istifası istenen isimler. Bu isimlerin yeniden görev almadıkları için tepki gösterdikleri gibi bir değerlendirme yapılıyor ve tutumları etik bulunmuyor.

Bu toplanıya katılanlar içinde Gökhan Günaydın grup başkanvekili seçildi. Bunları Kılıçdaroğlu aday gösterdi. Kılıçdaroğlu’na karşı hareket içinde olmak ve bu koltuklarda oturmak uygun olmaz düşüncesiyle Özel ile Günaydın’ın istifa etmeleri istenecek. Eğer kendileri istifa etmezse Meclis grubu bir güvenoyu talep ederek bu iki ismin görevi bırakmalarını sağlayabilir dediler.

Kurultay süreci devam ederken imza toplamayı da uygun bulmuyor Genel Merkez. Henüz Ekrem Bey’e yakın olan muhalif grup delegelerde ağırlık bir sayı yok. Süreç bittiğinde Kemal Bey’e yakın bir delegasyon çıkabilir. Ekrem Bey bir hareket başlattı, bir yola çıktım geri dönmem dediğini temas ettiğim insanlardan duyuyorum. İmamoğlu, İBB adayı olacak mı olmayacak mı? Belki aday olur, CHP Genel Başkanlığına aday olmaz ve kendisine yakın bir ismin olmasını sağlayabilir deniyor. Klasik bir CHP iç mücadelesi yaşıyoruz.”

BENZER HABERLER