İbrahim Varlı : Gazze’de sadece Hamas yok: Birçok Filistinli örgüt İsrail’e karşı savaşıyor

Yurdun 11'i - 7 Ekim 2023 19:59

Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı başlattığı Filistin tarihinin en büyük operasyonuna diğer örgütler de katıldı. Gözler İzzettin el-Kassam Tugayları’na çevrilse de Gazze ve Filistin’de bir tek Hamas yok, başka örgütler de var.

Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas’a bağlı İzzettin El Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı bu sabah başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuyla Ortadoğu’da cehennemin kapıları yeniden açıldı. İsrail’e yönelik bugüne kadarki en kapsamlı operasyon bölgede savaş çanlarının çalınmasına neden oldu. İsrail, “savaş durumu” ilan ederken Filistinli direniş örgütleri İsrail’e karşı birleşti.

Operasyonu Hamas’a bağlı İzzettin el-Kassam Tugayları başlatsa da Akdeniz sahiline sıkıştırılmış 1,5 milyonluk küçük “şehir devleti” olan Gazze Şeridi’nde Marksist direniş örgütlerinden Selefi gruplara kadar birçok yapı varlık gösteriyor. İrili ufaklı bazı gruplar dışında tutulursa, ikisi İslamcı beş büyük örgüt var Gazze’de.

Hamas ve İslami Cihad gibi radikal İslamcı örgütler ön plana çıksa da Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), El Fetih ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDHKC) gibi solcu örgütlerin silahlı kanatları da Gazze Şeridi’nde aktif.

İbrahim Varlı’nın yazısının devamı

BENZER HABERLER