“HİÇ KİMSE UNUTMASIN. GEMİYİ LİMANA SAĞLAM GÖTÜRMEK, YİNE KAPTANIN GÖREVİDİR. KAPTAN OLARAK GEMİYİ LİMANA SAĞLAM GÖTÜRECEĞİMİ HERKES BİLSİN”

Gündem - 13 Haziran 2023 17:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben bir genel başkan olarak partimin sadece bugününü ve yakın geleceğini değil, uzun hedefli yapısını da düşünüyorum ve düşünmek zorundayım. Hiç kimse unutmasın. Gemiyi limana sağlam götürmek, yine kaptanın görevidir. Kaptan olarak gemiyi limana sağlam götüreceğimi herkes bilsin. Benim CHP kültüründen öğrendiğim, aldığım en büyük derslerden birisi de budur” dedi. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değil, değişimin önünü sonuna kadar açacağım. Bu ülkenin gençlerine, kadınlarına siyaset yapma hakkını daha da güçlendirerek, yolumuza devam edeceğiz. Bütün bu mücadelelerin sonunda, hiç kimse endişe etmesin. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün TBMM’de; grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

“İki şehidimiz var. Şehitlerimizin; bizim gönlümüzde, bizim yüreğimizde, 85 milyonun yüreğinde ayrı bir yeri vardır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Ama bu vatan için kanını döken, canını veren herkese; bu ülkenin 85 milyonu minnet duyar. Onlar bizim yüreğimizde hep yaşarlar. İki şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, milletimizin başı sağ olsun.

MKE’de, Ankara’da bir patlama meydana geldi. Beş kardeşimiz, emekçimiz, işçimiz hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Hangi gerekçeyle nasıl bir facia gerçekleşti; ayrıntılarını takip edeceğiz ki hak sahipleri haklarını alıncaya kadar.

Sanatı en iyi bizler biliriz; sanatın ve kültürün bir toplum için ne kadar değerli olduğunu biliriz. Önemli bir keman sanatçımızı, Suna Kan’ı kaybettik. Allah’tan rahmet diliyorum. Sanat dünyamızın başı sağ olsun. Bütün hedefimiz; yeni Suna Kan’ları yetiştirmek ve onları dünyanın her tarafında görünüz kılmaktır.

Rize’de, eski Kadın Kolları Başkanımız hayatını kaybetti, bir felaket sonucu. Allah’tan rahmet diliyoruz. Sevenlerine baş sağlığı diliyoruz, hepimizin başı sağ olsun.

“O MİLLETVEKİLİNİN DERHAL HAPİSTEN ÇIKIP, GELMESİ VE PARLAMENTODA YEMİN ETMESİ GEREKİYOR”

“DAHA ACI OLANI İSE ADALET BAKANI’NIN TUTUKLU İLE HÜKÜMLÜYÜ AYIRAMAYACAK POZİSYONDA OLMASI”

“YOLU DOĞRU OLANIN YÜKÜ AĞIR OLUR.’ YOLUMUZ DOĞRUDUR VE YÜKÜMÜZ AĞIRDIR”

“ELEŞTİRİLERİN TAMAMINI SAYGIYLA KARŞILIYORUM”

“BU ÜLKEYE DEMOKRASİYİ GERÇEK ANLAMLA GETİRİNCEYE KADAR YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

“AYNI HÜZÜN VE AYNI DUYGULARI YAŞIYORUZ”

“25 MİLYONU 30 MİLYON YAPMAK DA CHP’LİLERİN BOYNUNUN BORCUDUR”

“BİTMEYEN İSTİBDAT DÖNEMİ YOKTUR”

“KIZGIN VE KÜSKÜN DEĞİLİZ”

“MESELE BİR FANİ OLARAK, BİR KEMAL KILIÇDAROĞLU OLAYI DEĞİLDİR”

“BİZ CEPLERİNDE İDAM FERMANLARI İLE VATAN MÜCADELESİ YAPAN BİR GELENEKTEN GELİYORUZ”

“DEV BİR ÇINAR”

“ÜSTÜME DÜŞENİ GÖZÜMÜ KIRPMADAN YAPTIM. ÇÜNKÜ BİR CHP’Lİ OLMAK BUNU GEREKTİRİYOR. BEN BUNU YAPTIM”

“SIKILI YUMRUKLARLA TOKALAŞTIM”

“BİR ADIM BİLE GERİ ADIM ATAMADIM VE ATMAYACAĞIM”

“ÖNCE BİREYSEL BEKLENTİLERDEN TAMAMEN ARINMAK ZORUNDAYIZ”

“AHLAKİ MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞ BU İKTİDARA KARŞI SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRALIM”

“DEĞİŞİMİN ÖNÜNÜ SONUNA KADAR AÇACAĞIM”

Kimse unutmasın, gerçeği her yerde anlatmakla görevliyiz. Eleştirilere saygı, evet. Eksiklerimizi bize hatırlatanlara, evet. Partinin yenilenmesine, partinin güçlenmesine; evet. Bütün bunların önünü açacağım, hiç endişe etmeyin. Bu partiyi gerçek anlamda çağdaş ve uygar bir parti yapacağız. Kurultay kararımızın temelinde de bu yatar. Hiçbir zaman değişimin önünü tıkayan bir kişi değil, değişimin önünü sonuna kadar açacağım. Bu ülkenin gençlerine, kadınlarına siyaset yapma hakkını daha da güçlendirerek, yolumuza devam edeceğiz.

“MUTLAKA KAZANACAĞIZ”

Bütün bu mücadelelerin sonunda, hiç kimse endişe etmesin. Mutlaka kazanacağız. Nazım’ın dediği gibi. Ne diyor Nazım? Eğer hak, haksızlıktan yüce, sevgi nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlü ise çaresi yok usta. Biz kazanacağız ve mutlaka kazanacağız.”

BENZER HABERLER