FAİK ÖZTRAK: “SARAYIN MENÜSÜNDE VATANDAŞ İÇİN BOL BOL ZAM VAR.

Gündem - 10 Temmuz 2023 21:59

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sarayın menüsünde vatandaş için bol bol zam var. Yapılan zamlara da ‘acı reçete’ diyorlar ama aslında ‘acı’ var ama ortada hala bir ‘reçete’ yok. Hükümet kurulalı bir aydan fazla zaman geçti. Hala ekonomide ne yapılacağını gösteren bir plan, bir program, bir yol haritası getiremediler. 21 yıllık hükümetin, aylar önce yaşadığımız depremle üzerine şal çekmeye çalıştığı ‘Büyük bir iflasın ilanı’ var” dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Milli Dayanışma Paketi” paylaşımını eleştiren Öztrak, “Erdoğan ve şürekası saraylarda gününü gün ederken, lüks araç konvoylarının ucu bucağı görünmezken, kimse itibardan tasarruf etmeyi aklından bile geçirmezken, dayanak hep vatandaşın cebi, hep milletin tenceresi oluyor. Siz, hal böyleyken hangi millilikten, hangi dayanışmadan söz ediyorsunuz” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün CHP Genel Merkezi’nde MYK toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları söyledi:

“İKİ MEHMETÇİĞİMİZ ŞEHİT OLDU, YÜREKLERİMİZ DAĞLANDI”

“Dün akşam Irak’ın kuzeyinde süren terörle mücadele operasyonlarında iki Mehmetçiğimiz şehit oldu. Yüreklerimiz dağlandı. Sözlerime başlarken şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına ve milletimize sabır diliyoruz.

“SEL FELAKETİNE UĞRAYAN 7 KENTİMİZDE 60 BELEDİYE PERSONELİ, 30 AĞIR İŞ MAKİNASI GÖREV YAPIYOR”

“ALİ İSMAİL KORKMAZ GEZİ OLAYLARI SIRASINDA 19 YAŞINDAYKEN KARANLIK BİR SOKAKTA KATLEDİLDİ”

“1 DOLAR BEŞ YIL ÖNCE, 4 LİRA 53 KURUŞTU, ŞİMDİ 26 LİRANIN ÜZERİNE ÇIKTI”

“VATANDAŞIN YAŞADIĞI ENFLASYON İLE TÜİK’İN AÇIKLADIĞI RESMİ ENFLASYON ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR”

“ÜLKEDE BİR EKONOMİK SOYKIRIM YAŞANIYOR”

“İŞSİZLER ORDUSUNA GÜRCİSTAN’IN TÜM NÜFUSU KADAR İNSAN EKLENMİŞ”

ERDOĞAN VE ŞÜREKASI KEYİF ÇATARKEN İŞSİZ KALMIŞ, HAYAT PAHALILIĞI ALTINDA EZİLMİŞ, BORCA BATMIŞ BİR MİLLET”

“BU TORBA YASALAŞIRSA NE ENFLASYONLA MÜCADELE OLUR NE DE YİTİRİLEN GÜVEN SAĞLANIR”

“EMEKLİ YÜZDE 25 ARTIRDIĞINIZ MAAŞLARLA, NEREDE YAŞASIN, KİRASINI NASIL ÖDESİN NE YESİN NE İÇSİN?”

“ÇAĞRIMIZA KULAK TIKADILAR, EMEKLİLERİ KADERİNE TERK ETTİLER”

“CUMHURBAŞKANI KARARLARIYLA ZAM OLDU, ZULÜM OLDU”

“ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ TÜKETİMİ İÇİN DE EK ÖDENEK TALEP ETMİŞLER”

“BÜTÇE AÇIĞI 1,5 TRİLYON LİRAYA ÇIKACAKTIR”

“MİLLETE KAŞIKLA VERİLEN KEPÇEYLE GERİ ALINIYOR”

“ERDOĞAN’IN GÜVEN SAĞLAMAK İÇİN, VİTRİNE KOYDUĞU İSİMLER DE SADECE BİR AYDA, HIZLA YIPRANDI”

“SARAY KEMER SIKMAYACAK, MİLLETİN ÜMÜĞÜNÜ SIKACAK”

“VATAN VE MİLLET AŞKIYLA BİR ARAYA GELMESİYLE BAŞLAYAN DEĞİŞİM, DURDURULAMAZ”

Ekonominin çarkları dönmekte çok zorlanıyor. Genel seçime kadar hükümetin halının altına süpürdüklerinin kokusu ülkeyi sardı. Yerel seçime kadar gizlenmesi artık zor. Bunu bilen Erdoğan’ın gündemi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun birleştirdiği 25,5 milyon oyu bölüp parçalamak. Ne enflasyonu ne milletin sırtına yüklenen vergileri ne arşa çıkan işsizliği ne iflasın eşiğine getirdikleri ekonomiyi ne de yapmakta oldukları ekonomik soykırımı konuşturmak istemiyor. Vatandaşa, ‘Sen şu CHP’nin işlerine bak. Pahalılığı, işsizliği, yoksulluğu, benim getirdiğim vergilerimi, zamları, benim uyguladığım zulmü bir yana bırak’ diyor. Bu yıl başlayan seçim süreci, önümüzdeki yerel seçimlerle sona erecek. Bu seçimi kaybeden süreci kaybedecek. Erdoğan bunun farkında, biz de farkındayız. Yaklaşan seçimlere tüm gücümüzle hazırlanıyoruz. Mayısta sandıktan çıkan 25,5 milyon oyu 30 milyona, 35 milyona çıkaracağız. Adalet yürüyüşüyle, 2019’daki yerel seçim zaferimizle, muhalefetin tüm farklılıkları bırakıp vatan ve millet aşkıyla bir araya gelmesiyle başlayan değişim artık durdurulamaz. Mahalli idare seçimlerinde, CHP’nin yönettiği büyükşehirlerin yanına kalan büyükşehirleri de ilave etmeye kararlıyız ve büyük değişimi hep birlikte sağlayacağız.”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkan Vekili Selçuk Sarıyer’in görevine son verdiği, il başkanlığına adı geçtiği için iki görevi aynı anda yapmasının doğru olmayacağı eleştirisiyle bu kararı verdiği iddia ediliyor. Böyle bir karar var mı, süreçle ilgili bilgi alabilir miyiz” sorusu üzerine Öztrak, “İl başkanlarımızı devam etmekte olan kongreler sürecinde üyelerimiz tarafından seçilen delegelerimiz belirleyecektir” dedi.

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çarşamba günü CHP Genel Merkezi’ne gelmesi bekleniyor. Özcan’ın Genel Merkez’e alınmaması talimatı verildiği iddia ediliyor. Bu iddialar doğru mu, 15 il başkanının görevden alınacağı iddialar var. Bu iddialara ilişkin bir yorumunuz olacak mıdır” sorusu üzerine Öztrak, şu yanıtı verdi:

“Böyle bir talimat yok. Bu soruyu soranlar hala CHP’yi tanımamışlar. Her vatandaş gibi gelir, kendisinin de derdi partimizde dinlenir. Çayını, kahvesini içer. Biz paraları gasp edildiği için AKP Genel Merkezi’ne yürüyen şehit yakını ve gazileri dövdüren bir parti olmadık hiçbir zaman olmayacağız. AKP değiliz biz. 15 il başkanı ile ilgili sorunun cevabı da hayır, doğru değil.”

Öztrak, “MTV ve KDV olmak üzere tekrar vergi artışına gidileceğine dair iddialar var. Vergilerin artırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine de “Ekonomik soykırım yapmak olduğunu söyledim. Böyle plansız programsız vergi artışları yapılırsa daha çok zamlar vergiler görürüz dedim” diye konuştu.

 

BENZER HABERLER