Engin Polat-Dilan Polat soruşturması Gürcistan’a uzandı

Gündem - 19 Ekim 2023 19:59

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kamuoyunun büyük bir ilgi ile takip ettiği konu günlerdir yazılıyor.

İlk önce Erk Acarer ve Muhammet Yakut’un Youtube yayınında ortaya konan “mail order” iddiası gündemde oldukça yer tuttu.

Ben bu konuya zaten meslektaşlarım tarafından çok yazıldığı için girmedim.

Engin ve Dilan Polat ailesinin sergilemekten imtina etmediği aşırı lüks hayatı çok magazin takip edemeyen benim bile dikkatimi çekmişti.

Hele bu kadar suç dosyayısıyla ilgilenirken kazanılan ani zenginlik dikkat çekmeyecek gibi değildi.

Tüm kamuoyu da haklı olarak insanlar bu kadar ekonomik sıkıntı çekiyorken gözler önüne serilen bu görgüsüzlüğe dair sorular sormaya başladı.

Soru ise şu: Bu paranın kaynağı ne?

Ben pek dahil olmak istemesem de sosyal medyadaki bir sohbet odasına bu çiftin avukatı da olan Çağdaş Çelik’e soru sormak üzere davet edildim. Konu Polat ailesi de değildi. Sohbet odasını takip ederken bir anda “Engin Polat” kullanıcı adı ile “Mustafa” diye biri bağlandı ve bir şirketlerinde tedbir kararı olduğunu ticaretlerine devam ettiklerini beyan etti.

Bunun yalan olduğunu bildiğim için sorular sordum. O esnada Engin Polat müdahil oldu ve tek soru sordum; “Sizinle bağlantılı 1. ve 2.derece yakınlarınızın üzerine olan 21 şirketin taşınır taşınmazlarına, paralarına, kripto varlıklarına tedbir konulduğu ve 8 kişiye yurt dışı yasağı konulup konulmadığı” doğru mu?

Engin Polat cevap vermek yerine beni kastederek: “Bu kişiye cevap vermek istemiyorum. Bu kişi ilgi çekmeye ve prim kasmaya çalışıyor” dedi.

Ve ben de gazetecilik görevim gereği kamuoyunun merak ettiği soruları sorabileceğimi anlattım. Açıkçası biraz da sinirlenerek sert konuştum.

Yaptığım araştırmada da Polat ailesinin haklarında bazı adli dosyalara ulaştım.

Engin ve Dilan Polat hakkında kamuoyunda bir takım iddialar ileri sürülünce İstanbul Emniyet Mali Şube ve MASAK olaya el koydu.

Mali şube yaptığı çalışmalar sonucunda İstanbul Çağlayan Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu ise “Resmi Belgede Sahtecilik”“Vergi kaçırma” ve “Suç Gelirlerinin Aklanması” iddialarının altında toplandı.

Raporda, Dilan Polat, Engin Polat ve 8 yakını ile 15 paravan şirket hakkında kara para aklayarak haksız kazanç elde ettikleri belirtilip konu ile ilgili MASAK’ın “Kara para aklama” konulu ön inceleme raporu hazırlandı.

Vergi Dairesi Başkanlığınca “Sahte Fatura Konulu Vergi Tekniği” raporu ve kaçakçılık konulu Ticaret Bakanlığı Müfettişlerince rapor, İstanbul Çağlayan adliyesine sunuldu. Şahıslar hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve firmalar hakkında tedbir kararı istendi.

Ancak İstanbul Çağlayan’daki savcı emniyetin talebini reddetti. Dosyaya da kısıtlama kararı verildi. Çağlayan’daki soruşturma savcısı Emniyet Mali Şube yetkililerine şirketler Anadolu Yakasında olduğu için yetkisizlikle dosyayı Anadolu Adliyesine gönderdiği bilgisini verdi.

Bakın dostlar işler bundan sonra karışıyor.

Tüm bunlar olurken kamuoyunda “Sisi” olarak bilinen Seyhan Soylu daha önce konu ile ilgili Anadolu Savcılığına gidip müraacat savcılığına ifade de vermiş.Verdiği ifade neticesinde de Anadolu Adliyesi başsavcılığıda ayrı bir soruşturma başlatmış.

Murat Ağırel’in yazısının devamı için tıklayınız

BENZER HABERLER