Cumhurbaşkanı güven oyu alamadı seçmenden, şimdi yeniden seçime gidiyoruz

Gündem - 17 Mayıs 2023 13:58

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Cumhurbaşkanlığı için, 2 bin 269 sandık sonuç tutanağında farklılık tespit ettik. Millet İttifakı’nın adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca tabii ki tespit ediyoruz. Bunların hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibariyle yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta farklılık uyuşmazlık tespit ettik. 14 Mayıs’taki seçim bitti ve bu seçimin kazananı olmadı. Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten, yürütmenin başı Cumhurbaşkanı güven oyu alamadı seçmenden, şimdi yeniden seçime gidiyoruz. Daha doğrusu yeni bir maça çıkılacak ve bu maç 0-0 başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin, özellikle gençler, özellikle kadınlar. Tek adam rejimine oy vermeyeceğiz. Demokrasiye oy vereceğiz” dedi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bugün CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Seçim sonuç tutanaklarındaki usulsüzlüklere ilişkin itirazların yapıldığını söyleyen Erkek, şunları söyledi:

“Öncelikle önemli bir teşekkürle başlamak istiyorum. 14 Mayıs’ta oy kullanan tüm seçmenlerimize, sandık kurullarında görev yapan tüm sandık kurulu üyelerine, müşahitlere, okullarda, binalarda görev yapan tüm bilişim sorumlularımıza, avukatlarımıza, seçim kurullarında görev yapan tüm siyasi parti temsilcilerine, kamu görevlilerine, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bilgileriniz üzere 14 Mayıs’taki seçimde yurt içinde 192 bin 214 sandığımız vardı. Yurt dışında 9 bin 593 sandığımız vardı. Toplam 201 bin 807 sandığımız vardı. Bu sandıkların tamamına yakınında yani yüzde 99,9 oranında ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarını sistemimize girdik. O küçücük oranı da kontrollerimizi yapıyoruz yüzde 100 olarak tamamlayacağız. Öncelikle bizim sistemimiz nasıl çalışıyor bunu paylaşayım sizlerle. Oylar kullanılıyor, sandıklar açılıyor, sayım döküm işlemleri yapılıyor. Sandık sonuç tutanakları hazırlanıyor, imzalanıyor. Bu sandık sonuç tutanağını, bizim sandık kurulu üyemiz ya da müşahidimiz okul sorumlumuza ulaştırıyor. Okul sorumlumuz da İlçe Başkanlığımıza ulaştırıyor. İlçe başkanlığımız da bunu sisteme girdiğinde, otomatik olarak Genel Merkezimiz de bunu görüyor.

BENZER HABERLER