18° Parçalı bulutlu

CHP MYK’de konuşulan adaylar netleşmeye başladı

Gündem - 10 Ocak 2024 22:05 A A

Saat 14.00’te başlayan CHP MYK’de konuşulan adaylar netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, MYK toplantısında yapılan değerlendirme sonucunda Antalya’da Muhittin Böcek, Eskişehir’de ise Ayşe Ünlüce’nin Parti Meclisi’ne önerilmesi kararlaştırıldı. Parti kurmayları, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesi için Kazım Kurt ve Tepebaşı ilçesi için ise Ahmet Ataç’ın ismini karara bağladı.
Öte yandan Tekirdağ’da Candan Yüceer, Başakşehir’de Mesut Öksüz, Beyoğlu’nda İnan Güney, Silivri’de Bora Balcı, Çatalca’da Erhan Güzel, Eyüpsultan’da Bülent Özmen, Üsküdar’da Sinen Dedaş, Tuzla’da Eren Ali Bingöl’ün parti meclisine önerilmesi kararlaştırıldı.

LÜTFÜ SAVAŞ MYK’DEN GEÇTİ

Parti kaynakları, Hatay’da Lütfü Savaş, Afyon’da ise Burcu Köksal’ın isminin MYK’den geçtiğini bildirdi. CHP’de, altı saate yakın süren MYK toplantısının ardından saat 20.32’de Parti Meclisi Toplantısı’na geçildi.
CHP’de Ankara’nın Etimesgut ilçe adayının belirlenme sürecinde de dikkati çeken gelişmeler yaşandı. Buna göre Genel Merkez, Etimesgut için Tiyatro Sanatçısı Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığını önerdi. Öneriye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşı çıktığı öne sürüldü.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU İDDİASI

MYK toplantısının ardından CHP’yi takip eden gazetecilerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya gelen CHP Lideri Özgür Özel, “Mansur Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut adaylığına karşı çıktığı doğru mu?” sorusuna ise şu yanıtı verdi. İddiaları yalanlayan Özel, şunları söyledi:
“Mansur Bey ile fikrimi paylaştığımda hoşuna gitmişti. Hala hoşuna gittiğini ümit ediyorum. İtiraz edeceği bir şey yok. Gücüne güç katacaktır. Orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.”

Kaynak:Birgun.net

Gündem - 22:05 A A
BENZER HABERLER
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster