18° Parçalı bulutlu

‘Sanık’ olarak mahkemeye çağrılan ve siyasi yasak istenen Kılıçdaroğlu rest çekti

Gündem - 15 Eylül 2023 09:50 A A

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 1 yıl 2 ay ila 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak istendiği ortaya çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, hapis ve siyasi yasak istemi için “Haksızlığa boyun eğecek adam değilim” dedi. Dava konusu sözlerin 17-25 Aralık’la ilgili olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, “Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu korkar ve susar. Verilmeyecek hesabım yok” çıkışı yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Sarp Sağkal’ın haberine göre CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında “kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla açılan açılan davada 1 yıl 2 ay ila 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak istenmesine ilişkin, “Davayı açan da açma talimatı veren de Kılıçdaroğlu’nu tanımıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, haksızlığa boyun eğecek bir adam değildir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, “Sanık: Kemal Kılıçdaroğlu” başlığıyla yazdığı yazıda yeni yasama döneminde dokunulmazlığı olmayan Kılıçdaroğlu hakkında “Kamu görevlisine alenen hakaret” suçlamasıyla açılan davada 1 yıl 2 ay ila 2 yıl 4 ay arasında hapis cezası ve siyasi yasak istendiğini gündeme getirdi.

“BENİM VERİLMEYECEK HESABIM YOK”

Dava yüzünden geri adım atmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kılıçdaroğlu, rüşvet alanların takipçisidir. Siz beni tanımıyorsunuz. Benim verilmeyecek hesabım yok. Ama onların verilmeyecek çok hesabı olduğu için susturmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “17 ve 25 Aralık’ta Cumhuriyet tarihimizin en büyük yolsuzluğu oldu. Sonunda TBMM’de bir soruşturma komisyonu kuruldu. TBMM Başkanı Sayın Cemil Çiçek mahkemeye başvuruyor. Diyor ki, komisyonla ilgili olarak yayın yasağı getirin. Ne zamandan beri TBMM hırsızların hamisi konumuna geldi Sayın Cemil Çiçek?” sözleri nedeniyle dava açıldığını anımsatarak “Cesaretleri varsa, olayı getirirler TBMM’ye” çağrısını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise “Adalete inanan herkes bu rezalete tepki vermeli” dedi.

Gündem - 09:50 A A
BENZER HABERLER
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster