22° Az bulutlu

Sağanak Yağış Birçok Kentte Sel Meydana Geldi, Yollar Kapandı

Gündem - 9 Temmuz 2023 18:46 A A

Yurt genelinde etkili olan sağanak yağışlar nedeniye birçok kentte su taşkınları meydana geldi. Bazı şehirlerarası yollar çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

AFAD, Karadeniz bölgesinde bine yakın heyelan ve toprak kayması olayının yaşandığını duyurdu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise 15 kent için turuncu kod ile uyarıda bulundu.

Çok sayıda kentte heyelan ve toprak kayması sebebiyle yollar kapandı ve trafik bazı kentlerde tek bazı kentlerde ise çift yönlü olarak ulaşıma kapandı.

Trabzon’da aşırı yağışlar hava trafiğini olumsuz etkilerken, Düzce’de ise ‘içme suyunu tüketmeyin’ uyarısı yapıldı. Düzce’nin Akçakoca ilçesinde ise denize girmek Valilik emriyle yasaklandı.

Bartın’da ise Karaçay deresi 8 metre yüksekliğe ulaştı ve taştı. Der kenarında iş makinesi imalathanesinde mahsur kalan 3 işçi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

ZONGULDAK’TA HEYELAN SEBEBİYLE KARAYOLU ÇİFT YÖNLÜ ULAŞIMA KAPANDI

Zongudak’ta metrekareye 247 kilogram yağış düştü. Başta kent merkezi olmak üzere Ereğli, Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçelerinde de taşkınlar meydana geldi. Çaycuma ilçesine 173 kilogram, Gökçebey ilçesine 147 kilogram, Devrek ilçesine 130 kilogram, Kdz. Ereğli ilçesine 129 kilogram, Kozlu ilçesine 113 kilogram, Alaplı ilçesine 89 kilogram, Kilimli ilçesine 87 kilogram, Beycuma beldesine 197 kilogram yağış düştü.

Zonguldak-Ereğli Karayolu’nda, sağanak yağışlar sonrası meydana gelen heyelanlar nedeniyle yol çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Devrek ilçesinde ise yoğun sağanak sebebiyle suyla kaplanan caddede bir ambulans ilerleyemedi. İlçe merkezindeki TOKİ konutlarına bir hastaya müdahale için giden ambulansın içinde mahsur kalan sağlık personelleri, itfaiye ekibi tarafından yapılan çalışma sonrası kurtarıldı.

İlçede birçok araç, su ile kaplanan sokaklarda sürüklendi. Suyun yüksekliği giriş katlara kadar çıktı.

Yoğun sağanak sonrası meydana gelen heyelan sebebiyle Zonguldak-İstanbul kara yolu tamamen trafiğe kapandı. Araçlar, yoldan geri döndürüldü. Ekipler, güzergahta yeni heyelanların yaşanmaması için çalışma yaptı.

Gökçebey ilçesinde ise sağanak yağış sonrası karayolunda çöküntü ve yarıklar oluştu.

KARABÜK’TE SU BASKINLARI YAŞANDI

Karabük’te sağanak ve taşan dereler nedeniyle oluşan selde Zonguldak-Karabük yolu ile Devrek ve Yenice arasındaki yol ulaşıma kapandı.

Karabük’te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak taşkınlara neden oldu. Saatlerdir devam eden sağanak sonrası derelerin taşmasıyla Yenice, Yazıköy ve İncebacaklar mahallelerinde su baskınları yaşandı.

Derelerin yanında bulunan bahçeler su altında kaldı. Karabük-Yenice ve Zonguldak -Karabük kara yolunun Kalabaklı mevkisi, sel nedeniyle yolda yaşanan çökmelerin ardından ulaşıma kapatıldı.

Selin vurduğu bölgelerde Karayolları, İl Özel İdare ve DSİ ekipleri çalışma başlattı.

BARTIN’DA KURUÇAY DERESİ TAŞTI

Sabah saatlerinde başlayan sağanak sebebiyle 3 saatte Bartın merkezde metrekareye 69 kilogram, Amasra ilçesine 117 kilogram, Kurucaşile ilçesine 73 kilogram yağış düştü. Sağanak yağış nedeniyle Batı Karadeniz Sahil Yolu’nun Bartın-Sinop bağlantı kesiminde bulunan Karaçay Deresi taştı.

Kuvvetli yağış nedeniyle Bartın Irmağı’nın su seviyesi 8 metre yükseldi, taşma riskine karşı evlerin bodrum katları ve iş yerleri boşaltıldı.

Derenin taşmasıyla asfaltta hasar oluştu. Karaçay Deresi’nin kenarında iş makinesi imalathanesinde mahsur kalan 3 işçi, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

3 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Derenin taşması nedeniyle Karaçay piknik alanı tamamen su altında kalırken, piknik alanında bulunan köprü hasar aldı.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan ise can kaybının olmadığı bilgisini paylaştı.

Öte yandan Amasra ilçesine bağlı ‘Amasra Tüneli’nin girişine doğru akan su şelale görüntüsü oluşturdu. İlçeye bağlı Çakraz ve Göçkündemirci köylerinde çok sayıda ev ve tarla su altında kaldı. Göçkündemirci köyünde iş yerlerinde mahsur kalanlar iş makineleriyle kurtarıldı.

İl genelinde çok sayıda köprünün yıkıldığı ve heyelanların yaşandığı öğrenildi. Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaşanan sel felaketi nedeniyle Bartın’a gideceği ifade edildi.

SAKARYA’DA 7 MAHALLEYİ BAĞLAYAN YOLDA HEYALAN MEYDANA GELDİ

Sakarya’da etkisini gösteren sağanak sebebiyle Hendek ilçesinde 7 mahalleyi birbirine bağlayan grup yolunda heyelan meydana geldi. Kapanan yolu açmak için ekipler çalışmalara başladı.

Gündem - 18:46 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster