14° Açık

ÇEDES PROJESİNİ DERHAL GERİ ÇEKİN

Gündem - 15 Haziran 2023 09:05 A A

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ÇEDES projesi kapsamında okullara imam ve vaiz atanmasına yönelik velilerin, alevilerin ve sol partilerin protestosu sürüyor. Laik ve bilimsel eğitim için çağrısını sürdüren SOL Parti, İzmir’de imam görevlendirilen 842 okul arasında yer alan Narlıdere İlhan Onat İlkokulu önünde eylem yaptı.

Eylemde ilk olarak söz alan SOL Parti Narlıdere İlçe Başkanı Necla Akgün, protokolü tanımadıklarını ve laik eğitimden vazgeçemediklerini belirterek “AKP iktidarı yıllardır sürdürdüğü eğitimi dinselleştirme politikalarına bir yenisini ekledi. Daha şimdiden okullara girmeye başladığı haberini aldığımız bu ‘din öğreticileri’nin ilk işi ilkokul sıralarındaki çocuklara tekbir getirtmek oldu” dedi.

Eğitimin AKP eliyle her türden tarikat ve cemaate teslim edildiğini vurgulayan Akgün, “ÇEDES Projesi iktidarın eğitim sistemini kendi siyasal-ideolojik çizgisi ve dini-kültürel ihtiyaçları doğrultusunda düzenleme hedefinin son örneği olarak karşımıza çıktı. Görüyoruz ki, iktidarın yıllardır süren dindar ve kindar nesil yetiştirme arzusu derinleşerek devam etmekte.  Biz ise eğitimin bilimsel, laik, çağdaş değerler etrafında örülü olması ve özgür düşünen nesiller yetişmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

DERHAL GERİ ÇEKİN

Necla Akgün’ün ardından söz alan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Arslan ise, “AKP iktidarı döneminde eğitimdeki sorun her geçen gün daha da derinleşti. Laikliğe, eşitliğe aykırı olan, uluslararası çocuk sözleşmelerine aykırı olan bir uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Bu uygulamanın hayata geçmemesi için vicdan sahibi her bireyi bu projeye karşı durmasını istiyoruz. Bu projeyi derhal geri çekin. Laik, bilimsel eğitim için hepimiz mücadele edeceğiz” dedi.

ÇEDES projesine karşı laiklik mücadelesi devam ediyor. SOL Parti, İzmir’de imamın görevlendirildiği Narlıdere İlhan Onat İlkokulu önünde yaptığı açıklamada “İmam değil, laik ve çağdaş eğitim istiyoruz” dedi.

 

Kaynak:Birgün.net

 

 

Gündem - 09:05 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster