11° Açık

DEVLETİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ NEDENİYLE MİLLETİN SIRTINA YÜKLENEN FATURA, 1 TRİLYON 400 MİLYAR LİRAYI GEÇİYOR”

Gündem - 12 Haziran 2023 20:28 A A

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; “Seçimin ilk turundan bu yana, paramızın değer kaybetmesi sonucunda, devletin yükümlülükleri nedeniyle, milletin sırtına yüklenen fatura, 1 trilyon 400 milyar lirayı geçiyor. Önümüzdeki günlerde TL’nin değer kaybını yavaşlatmak için, Merkez Bankası faiz artırmak zorunda. Burada da sorun geçtiğimiz dönemde, bankalara zorla satılan düşük faizli kâğıtlar. Bankacılık sisteminde, sistemik bir zafiyetin önlenmesi için, bu kâğıtların da daha yüksek faizli Hazine kâğıtlarıyla değiştirilmesi gerekecek. Buradan da ciddi bir maliyet milletimizin sırtına binecek” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün toplanan MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı yaptı. Faik Öztrak, şunları söyledi:

“SARAYIN SÖZDE TÜRKİYE MODELİNİN ‘CARİ FAZLA VEREREK ENFLASYONU DÜŞÜRME’ POLİTİKASI BİR KERE DAHA İFLAS ETTİ”

“SARAY, ÜLKEYİ DÖVİZ KRİZİNİN EŞİĞİNE GETİRDİ”

“TÜRKİYE’NİN RİSK PRİMLERİ, YENİDEN YÜKSELEREK 500 BAZ PUANIN ÜZERİNE ÇIKTI”

“HAZİNE YERİNE AFAD’A AKTARILARAK DENETİMDEN KAÇIRILAN PARALARIN, NASIL KULLANILDIĞININ ANLATILMASI GEREKİYOR”

“TÜİK’İN GÜVENİLİRLİĞİNİ YENİDEN KAZANMASI İÇİN GEREKEN, GERİYE DÖNÜK TEKNİK ARAŞTIRMANIN BAŞLATILDIĞININ AÇIKLANMASI GEREKİYOR”

“ERDOĞAN DA MÜDAHALE ETTİKÇE, EKONOMİDE YENİDEN GÜVEN SAĞLAMANIN, MİLLETİMİZE MALİYETİ HIZLA ARTACAKTIR”

“DAHA DÜŞÜK YATIRIM, DAHA YÜKSEK VERGİLER GEREKECEKTİR”

“CİDDİ FİYAT ARTIŞLARININ KAPIDA OLDUĞU HABERLERİ GELİYOR”

“İNSANLAR EVİNİN KİRASINI ÖDEYİP ÖYLE YA DA BÖYLE KARNININ GURULTUSUNU KESEBİLİYORSA, KENDİNİ YAŞADIM SANIYOR”

“EV ALMAYI GEÇTİK, KİRALIK BİR EV BULUP KİRASINI ÖDEYEBİLMEK BİLE ÇOK ZOR”

“BU HÜKÜMET BU ÜLKEYİ İNSANLARIN HİÇ YAŞAMADAN ÖLDÜĞÜ! BİR YERE ÇEVİRDİ”

“SANAYİ ÜRETİMİ SON 6 AYIN 4’ÜNDE YILLIK OLARAK GERİLEDİ”

“MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRMAK ZORUNDA”

“GÜVEN RUH GİBİDİR, BİR KERE ÇIKTIĞI BEDENE BİR DAHA GERİ DÖNMEZ”

“ERDOĞAN EKONOMİDE, OYUN ALANI KALMADIĞININ HALA FARKINDA DEĞİL”

“MİLLETİN VERGİLERİYLE ÇALIŞANLARINA MAAŞ ÖDEYEN TRT’Yİ SARAY BORAZANI GİBİ KULLANMAKTAN HİÇ UTANMADIĞI GÖRÜLÜYOR”

“CHP’DE DEĞİŞİMİN NASIL GERÇEKLEŞECEĞİ BELLİDİR”

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarının sorulması üzerine Öztrak, şunları söyledi:

“CHP’de değişimin nasıl gerçekleşeceği bellidir. Bu partinin 100 yıllık geçmişine, güçlü kurumsal yapısına ve mevzuata göre bu süreç gerçekleşir. Genel Başkanımız kendi iradesi dahilinde gerçekleştireceği değişimi yapmış MYK’sını değiştirmiştir. Yeni MYK da ilk toplantısında kongre takvimini başlatarak, örgütlerde değişimin önünü açmıştır. Bundan sonraki süreci üyeler, ilçe, il ve kurultay delegeleri belirleyecektir. Kurultay iradesinin en sağlıklı biçimde oluşması için de herkes elinden geleni yapmalıdır, yapacaktır.”

“CHP OLARAK BİZ BU SEÇİMLERDE MEVCUT YÖNETİMİ TARİHİ BİR YENİLGİYE UĞRATMA KONUSUNDA KARARLIYIZ”

“GENEL BAŞKANIMIZIN ALMIŞ OLDUĞU 25 MİLYON OYUN, KARŞI TARAFIN ÜZERİNDE YARATTIĞI BASKIYI GAYET NET BİR BİÇİMDE GÖRÜYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yönelik, ‘Kabahati kendinde aramak yerine hala seçmeni suçlaması siyasetin değil, psikolojinin konusu’ sözleri soruldu. Öztrak, konuya ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

“Psikolojinin konusu olan bizim ya da Genel Başkanımızın söylemediği, yapmadığı bir şeyi söylemiş gibi göstermek. Genel Başkanımız, bu bölgelerde alınan oyların daha düşük olmasını buralarda yeterli çalışma yapmamamıza bağladı. Ama şu anda bakıyorum, bugün Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti Genel Başkanı çıkmış bizim tam tersini söylediğimizi iddia ediyor. Zaten bugüne kadar siyaseti hep böyle yaptı. Biz sorumluluğumuzu biliyoruz. Ama karşı tarafın da yaşadığı psikolojik sıkıntıları özellikle Genel Başkanımızın bu seçimlerde almış olduğu 25 milyon oyun, karşı tarafın üzerinde yarattığı baskıyı gayet net bir biçimde görüyoruz. İşte bu desteğin üzerine biz önümüzdeki seçimleri bina etmek istiyoruz. Hatırlayacaksınız mayıs ayında Çalışma Bakanı, asgari ücretin 500 dolarlar civarında olması gerektiğini ifade etmişti. Şu anda asgari ücret çalışmaları başladı. O noktadan itibaren biz de asgari ücretle ilgili beklentilerimizi açıklamaya başlayacağız.”

Gündem - 20:28 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster