11° Açık

“HÜKÜMET, DEVLETİN TÜM İMKÂNLARINI VE GÜCÜNÜ, BU SEÇİMLERİ KAZANMAK İÇİN PERVASIZCA KULLANDI”

Gündem - 6 Haziran 2023 18:39 A A

CHP’nin yeni MYK’sı ilk toplantısını yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Şimdi Erdoğan’a sormak gerek; milleti hayat pahalılığı ile işsizlik arasında ezen, milletin 418 milyar dolarını yandaşlarına peşkeş çeken, Merkez Bankasının döviz kasasına 80 milyar dolar açık verdiren akıl dışı safsataların, irrasyonel politikaların sahibi olarak millete ne diyeceksiniz? Sayın Bakana da sorulması gereken soru şu; bu rezaletin hesabı kimden sorulacak?” dedi.

CHP’nin yeni MYK’sı, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında ilk toplantısını yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı devam ederken, basın toplantısı düzenledi. Öztrak, şunları söyledi:

“Dün Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya’da yaşanan sel felaketleri nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Ayrıca Samsun ve Amasya’daki felaketlerde hayatını kaybeden iki vatandaşımıza da Allah’tan rahmet, acılı yakınlarına sabırlar diliyoruz. Bir de kayıp vatandaşımız var. Onun da sağ salim evine dönmesini temenni ediyoruz.

“YENİ MYK’MIZ, HER BİRİ KENDİ ALANINDA UZMAN OLAN, ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATMIŞ, YAŞ ORTALAMASI 49 OLAN İSİMLERDEN OLUŞUYOR”

“HÜKÜMET, DEVLETİN TÜM İMKÂNLARINI VE GÜCÜNÜ, BU SEÇİMLERİ KAZANMAK İÇİN PERVASIZCA KULLANDI”

“HER İKİ SEÇMENDEN BİRİ OYUNU KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA VERDİ”

“BUGÜN BİZLER İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDEN SONRAKİ 8’İNCİ GÜN DEĞİL, YEREL SEÇİM SÜRECİNİN 8’İNCİ GÜNÜDÜR”

“MERKEZ BANKASI’NIN DÖVİZ KASASINI BOŞALTTILAR”

“MERKEZ BANKASININ DÖVİZ KASASINA 80 MİLYAR DOLAR AÇIK VERDİREN, AKIL DIŞI SAFSATALARIN, İRRASYONEL POLİTİKALARIN SAHİBİ OLARAK MİLLETE NE DİYECEKSİNİZ”

“SAYIN BAKAN, ERDOĞAN’IN SİZİNLE İLGİLİ HALK BANKASI’NDA YOLSUZLUK İDDİALARINI SİNEYE ÇEKECEK MİSİNİZ?”

“TÜRK LİRASINDAKİ DEĞER KAYBI DA DİKKATE ALINDIĞINDA HAZİRAN ENFLASYONU, GEÇTİĞİMİZ YILIN REKORLAR KIRAN HAZİRAN ENFLASYONUYLA YARIŞACAĞA BENZİYOR”

“TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ’NİN SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLİ CAN ATALAY HALA TAHLİYE EDİLMEDİ”

“ORDUYU VE İSTİHBARAT TEŞKİLATI’NI SİYASETİN BİR UNSURU HALİNE GETİRİYOR. KURUMLARIN MİLLİLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR”

“ERDOĞAN’IN SEÇİLMESİNDEN EN MUTLU OLANLAR ERDOĞAN’IN SEÇİM BOYUNCA TAŞLAYARAK ÜZERLERİNDEN OY DEVŞİRDİĞİ, YURT DIŞINDAKİ ORTAKLARI ALIYOR”

“SARAYIN İPLERİNİ TUTANLAR, BELLİ Kİ HEMEN ÖRTÜLÜ DESTEKLERİNİN DİYETİNİ İSTEMEYE BAŞLADI”

“BU ÜLKENİN GENÇLERİ, ARTIK GELECEKLERİNİ VATANLARINDAN BAŞKA YERLERDE KURMAYA ÇALIŞIYOR”

“ZAMAN ŞİMDİ AYAĞA KALKIP, ÜSTÜMÜZÜ SİLKELEYİP, EKSİKLERİMİZİ GİDERİP BUNDAN 9 AY SONRAKİ SEÇİMLER İÇİN UĞRAŞA ATILMA ZAMANIDIR”

“BU PARTİDE KİMSE TEK BAŞINA AKLINA ESTİĞİ GİBİ KARAR ALAMAZ”

“KİMSENİN KARAMSAR OLMASINA GEREK YOK”

CHP’ye oy veren seçmenlerle CHP arasında bir kopukluk, seçmenlerle bir küskünlük olup olmadığına ilişkin sorulan soruya da Öztrak şu yanıtı verdi:

“Ben konuşmamda da ifade ettim. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. Çünkü sonuç itibariyle baktığınız zaman 25 milyon seçmen, yani Türkiye’deki her 2 seçmenden 1’i Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiş, muhalefete oy vermiş… Tabi ki bu oldukça önemli bir kazanım ve bu kazanımı muhafaza etmek zorundayız. Önümüzdeki seçimlerde bu hedefe ulaşamamanın getirdiği sıkıntıları hızla aşabileceğimizi düşünüyorum.”

CHP yönetimi olarak özeleştiri yapılıp yapılmadığına ilişkin sorulan soruya da Öztrak şu yanıtı verdi:

“Özeleştiri ve buna dair tespitler süreci devam ediyor. Hatta geçen gün PM’de bunun en detaylı şekilde sürdürülmesi konusunda karar aldık. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız çalışıyorlar. Bunu önümüzdeki dönemde daha detaylı bir şekilde açıklama imkânı bulacağımızı düşünüyorum ama ilk tespitlerimiz çerçevesinde yapmaya başladık. Ben tüzükteki asgari süreler demedim, mevzuattaki asgari süreler dedim. Dolayısıyla bu asgari sürelere uyarak en hızlı şekilde kongreler takvimimizi tamamlayacağız. Bu Ekim olur, ekim ortası olur. Yolda yürürken bir bakalım.”

Gündem - 18:39 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.
Hazır Site by Uzman Tescil webmaster